Jedzenie

W Szymance serwujemy śniadania w formie bufetu, na którym królują pasty, twarogi, konfitury, domowy chleb, jajka z naszego kurnika i ostra rukola z ogródka. W sezonie obiadokolacje to zupa, danie główne i deser. Czasami jest mięso, a czasami proponujemy coś bardziej roślinnego, nawet gościom o tradycyjnych gustach. Podobno z sukcesem. Poza sezonem możesz zamówić więcej posiłków, a godziny podania dostosować do planu dnia.

W kuchni rządzę ja – Marysia. Lubię gotować i nie lubię trzymać się wcześniej zaplanowanego menu. Spontanicznie decyduję co będzie na obiad. To zależy od pogody, co wyrosło w ogrodzie i na co, moim zdaniem, jesteście gotowi. Bawię się smakami, łącząc je z kuchnią wegetariańską i wegańską. Lubię przyprawy i zioła. Bardzo. Jak ktoś z Was ma alergie, staram się przygotowywać coś specjalnego, nawet jeżeli robię jakieś danie pierwszy raz.